Buffering ...

Крсте Роџевски со „гурбетски“ албум меѓу албум

Крсте Роџевски со „гурбетски“ албум меѓу албум   „Black Earth“ е насловена новата плоча на македонскиот пејач, гитарист и композитор кој безмалку три децении е активен на њујоршката авангардна сцена. На неа се забележани 11 фолклорни напеви што ги слушал од дедовците додека растел во родната Битола, преспанско, леринско… музики проткаени со афрички ритми и […]

САМО МК