Buffering ...

Повелете во МГС на 24.09 во 19:30 часот на затворањето на мултимедијалниот проект на уметничката група Шатакуа Скопје

    На 12.09, во Музејот на Град Скопје за прв пат беше претставена уметничката група Шатакуа Скопје. Истоимениот проект, Chautauqua – е сплет од аналогна фотографија, видео движења, објекти и музика. Составот на групата Шатакуа Скопје е непосреден, другарски и ненаметлив. Има 4 члена: Филип Куновски, сврзното ткиво на составот Дарко Поповски, што го […]

САМО МК