Buffering ...

АЛЕКСАНДАР ЈОВЕВСКИ: Ми се чини дека летам додека свирам, компонирам, аранжирам…

   Со промоцијата на албумот „Од колено на колено“ и својот прв солистички концерт, мултиинтрументалистот на народни инструменти, автор и аранжер Александар Јовевски го потврди своето долгогодишно присуство на современата македонска музичка сцена. Згора тој несомнено навести дека израсна во врвен уметник и истражувач на нашата традиција и фолклор.   Љупчо Јолевски Александар Јовевски им […]

САМО МК