Buffering ...

24 часа македонска музика

Превземете ја апликацијата за
мобилни уреди.

Музички новости

Тазе 10!

Преглед листа на актуелни новитети на македонската музичка сцена. Вашиот водич кон новитетите на македонските музички артисти.

Импулси

Претставување на нови но и потсетување на албумски остварувања  од минатото кои даваат или дадоа силен потик кон развојот на македонската музика.

Ти си песна што ќе трае!

Ирена Ивановска и нејзините гости со избор на песни кои оставија траен белег во македонскиот музички ген.

Каде песно моја?
(Каде вечерва?)

Не ви се останува дома вечерва? Овде ќе го најдете нашиот предлог каде да отидете, резервирате место или купите билет за концерт!

За Нас

СамоМк Радио за свој датум на старт го има  20.12.2022.

Нашата цел е да го славиме музичкото творештво во облиците кои се надвор од прочуената традиционална македонска песна: поп, рок, џез, како и современите светски музички изрази кои ги негуваат нашите автори и исполнители. Сакаме и  да потсетиме на сите прекрасни ноти и песни кои со децении се тука со нас, од памтивекот на нашите родители до детството и зрелоста на нас и нашите деца и внуци!

Со почит кон вас драги слушатели и драги спонзори,

Mарти Ивановски, Емил Парнаџиски и Зоран Митровиќ