Buffering ...

АНА ГАЦЕВА : Уметниците и нивните креативни дострели се огледало на државата

Триото АУРА, кое го чинат македонските уметници Страшо Темков, Марјан Милошевски и Ана Гацева, е годинашниот добитник на наградата „Златна  лира“ што  ја  доделува Сојузот на музичките уметници на Македонија за врвни уметнички достигнувања. По тој повод, со пијанистката говоревме за „петтиот елемент“ – љубовта кон музиката, сценската магија, камерното музицирање, препознавањето на уметничките дострели […]

САМО МК